Sporočanje števila čebeljih družin

Pozdravljeni!
 V skladu s Pravilnikom o označevanju čebelnjakov in stojišč (Ur. l. RS, št. 117/08, 55/13, 92/15), smo čebelarji v Register čebelnjakov dolžni sporočati podatke o številu čebeljih družin, ki jih imamo v lasti v posameznem čebelnjaku na dan 15. april in 31. oktober, ter druge spremembe podatkov.
‼️Podatke je potrebni sporočiti najpozneje do 01. decembra za oba popisna datuma.‼️
Iz MKGP sporočajo, da z letošnjim letom ukinjajo klasični obrazec za sporočanje števila čebeljih družin. V prihajajočih dneh bomo čebelarji s strani MKGP, UVHVVR na dom prejeli obvestilo in navodila o poročanju števila čebeljih družin. Čebelarjem priporočajo poročanje v elektronski obliki.
Za sporočanje števila čebeljih družin sta na voljo dve možnosti:
1. Natisnite obrazec, ki se nahaja na tej povezavi https://www.gov.si/…/obrazec_sporocanje_stevila… ga izpolnite, skenirate ali fotografirate in pošljete ali v elektronski obliki na info.sir@gov.si ali po pošti na naslov Uprave: Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin – SIRIS, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.
2. Vnesete podatke na tej povezavi, https://storitve-mkgp.gov.si/…/w_apis_census.startup
Če se imate namen prijaviti na kateri od objavljenih razpisov za čebelarje priporočam, da storite oboje. Še posebej to velja za tiste, ki nimate dostopa do registra čebelnjakov. V katerem lahko preverite uspešnost vnosa podatkov.
Naj medi!
Roman Repič
Ta vnos je bil objavljen v Obvestila. Zaznamek za trajno povezavo.